SAIL AMSTERDAM 2015

      

De Compagniezangers gingen met de trein vanuit Hoorn naar Sail Amsterdam, dat was voor vele koorleden lang geleden, naar een optreden met de trein. Anneke ging de boel regelen,   die zou een groepskaart via Internet regelen en de mannen konden daarmee op weg naar Amsterdam.

SAIL AMSTERDAM 2015 met dagenlang prachtige weer, het overweldigend aanbod van boten en prachtige indrukwekkende aangemeerde Tall Ships, is een enorm succes geworden.                                                                                                                       De Compagniezangers waren daar op zondag aanwezig waar wij 2 maal moesten optreden. Wij stonden op 2 schitterende podia, met voortreffelijke kwaliteit geluid, de juiste mannen zaten aan de knoppen. Het uitzicht vanaf het IJplein, ons eerste podium was geweldig, veel bootjes in grote diversiteit kwamen voorbij. Na ons eerste optreden van 45 min. konden wij relax naar ons volgend podium wandelen en onderweg naar de talloze bootjes kijken.      

Na 400 meter kwamen wij al lopend bij een boot waar veel belangstelling voor was, wij zijn rustig in de rij gaan staan en mochten na 10 min. wachtend aan boord en mochten wij zomaar   meevaren…............wat geweldig zo’n overtocht met de pont naar het JAVA eiland. Na deze ervaring kon onze dag al niet meer stuk, het was geweldig druk,   gezellig mee schuifelend met honderden mensen over het Java-eiland kwamen wij na 30 min. bij ons laatste podium in de Bogortuin, een podium waarvan het formaat geen maatwerk bleek voor ons koor, zat een beetje te ruim. Wat voelden wij ons echter daardoor geweldig, de plek, de hoeveelheid mensen, het hele koor werd opgetild in de prestatiecurve.      

Onze sessie mocht 60 min. duren wat voor ons ongebruikelijk lang was, maar Joost onze dirigent had deze opdracht compleet onder controle met een aantal mooie shanties. Waaronder een prachtig frans lied die hij, zoals reeds gebruikelijk is geworden, zelf ten gehore brengt.      

Super tevreden met het optreed resultaat en de beleving van de gehele dag gingen wij weer naar de trein, waar sommige leden uitgevloerd een stoel zochten en even de ogen sloten.      

Over 5 jaar???????. ……dat gaat niet lukken, maar dit hebben we te pakken.